Lentelabyrint

zonnebloemLente is zoveel meer dan een datum op de kalender. Het is een begin van het seizoen waarin het leven haar kracht laat zien. Na de verstilling van de winter is er een explosie van energie. Dat zie je, dat ruik je en dat voel je als je buiten bent en bijvoorbeeld kijkt naar de ogenschijnlijk tere blaadjes die opnieuw aan de takken verschijnen en uit de nog koude grond breken.

Zo gaat het ook van binnen, latent is alles in jezelf in ontwikkeling. Niet altijd zichtbaar maar wel merkbaar aan onrust of dromen die bij je binnen waaien. Vóór een nieuw begin is er bijna altijd een periode van leegte, van schijnbare stilstand. Een soort winter... dat 'niets' vinden we soms moeilijk liever hebben we alles in de hand, maar het hoort erbij… Je bewust worden van die levensenergie om dat wat er in je rust tot volle bloei te laten komen is een geschenk. Dat geeft vertrouwen.

 

 

Het labyrint is een mogelijkheid om een moment te markeren en aan te grijpen als jouw moment. Het labyrint is een metafoor voor je levensweg. Je kunt in de loop centraal stellen wat voor jou van belang is en daarmee is elke loop altijd anders. Er kan worden gelopen met een vraag, een intentie of een mantra maar ook in meditatieve stilte.

Deze lente waren er 7 bezoekers bij het lentelabyrint in de achtertuin. Een stille ontmoeting tussen de lichtjes en onder een oogverblindende sterrenhemel. Na de wolkennachten, sneeuw en regen een letterlijke verademing… één voor één gingen ze het pad, elk met eigen gedachte en de eigen geschiedenis, een ontroerende aanblik…

Bij de nazit bleken alle deelnemers heel verschillende ervaringen te hebben, zowel de rust als de onrust is gevoeld. Voor allemaal bleek het een intense en bewuste start van deze lente. Een stap in het leven die ze van te voren niet hadden bedacht. Het opsnuiven van de energie en de kans om los te laten van wat er losgelaten moest worden.

Wat een mooie start van deze lente, laat de energie maar brullen, ik ben er klaar voor.


Ook eens een labyrint lopen? Kijk op www.momentoB.nl voor de agenda of maak een afspraak voor een persoonlijk labyrint.