Wat is Het CeremonieCollectief?

Het CeremonieCollectief is een netwerk van onafhankelijke en professionele ritueel- en ceremoniebegeleiders. Wij geven elk vanuit onze eigen specialiteit samen met de klant vorm aan bijzondere gebeurtenissen in het leven.

Zowel op persoonlijk gebied als in werksituaties en variërend van één adviesgesprek tot complete uitvoering. Iedere gebeurtenis is uniek en ieder ritueel of ceremonie wordt dan ook op maat begeleid.

Bent u na het bekijken van deze website nieuwsgierig naar de mensen en de mogelijkheden? Klik door naar onze eigen websites en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een begeleider naar keuze.

Neanske Tuinman | De nieuwe Traditie

Vormgeven aan eigentijdse rituelen: de nieuwe traditie.

Traditionele en nieuwe elementen laat ik samen komen in een vorm, die niet voorschrijft maar uw unieke situatie op dit moment verbeeldt.

Met mijn werkwijze sluit ik aan bij uw persoonlijk levensverhaal en die van de andere betrokkenen en ondersteun hierin het gevoel van samenhang en ontwikkeling. Ik vind het leuk en uitdagend om op verhalende wijze en met gevoel voor symboliek een brug te bouwen tussen wat u persoonlijk beweegt en op welke manier u zich opgenomen weet in een groter geheel: relatie, gezin, familie, bedrijf, natuur, land, wereld, kosmos, levensvisie… of zich hier juist van losmaakt!

Meer over Neanske Tuinman

Willemijn Jonkers | InRitual

Een goed ritueel geeft zin en vorm aan wat ons beweegt.

Een ritueel is een uitnodiging om op een geconcentreerde manier contact te maken met dat wat ons bezielt en beweegt in het leven. Daar kunnen wij vreugde, hoop of troost uit putten. De vorm en invulling van een ritueel kunnen op veel manieren gestalte krijgen. Deze zoektocht naar verbinding kan in alle vrijheid en met creativiteit haar loop krijgen.

InRitual staat mensen graag bij op een zoektocht naar hun spirituele eigenheid. Wat zijn uw/jullie kracht- en inspiratiebronnen en hoe maken we die op een eigentijdse manier concreet en ervaarbaar? Ik maak hierbij gebruik van uw/jullie inzet en van mijn passie, inzicht en praktische aanpak.

Een paar van mijn specialiteiten zijn:

  • Huwelijksrituelen  – ook als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand
  • individuele therapeutische rituelen, bijvoorbeeld in de verwerking van ballast uit het verleden of het vieren van een bepaalde overgangsfase in het leven
  • Rituelen en ceremonies bij rouwverwerking en stervensbegeleiding
  • Inwijding en ‘reiniging’ van een woning of werkplek.

Meer over Willemijn of bezoek de website van Inritual

Petra Ritzen | Stillstaan

Stillstaan is vooruitgaan.

Samen met u onderneem ik de zoektocht naar een ceremonie om stil te staan bij juist dit bijzondere moment in uw leven. Tijdens deze tocht kan ik voorop lopen of kaartlezen… Maar als u dat prettiger vindt, kunt u ook de leiding nemen en mijn hulp alleen vragen als dat nodig is.

We volgen in elk geval steeds úw kompas!

Het zal u verbazen wat een goede ceremonie betekenen kan: voor uzelf, maar ook voor uw band met de mensen en de wereld om u heen. Of misschien zelfs wel met iets dat dit alles overstijgt…

Meer over Petra of bezoek de website van Stillstaan