Neanske Tuinman | De nieuwe Traditie

Vormgeven aan eigentijdse rituelen: de nieuwe traditie.

Traditionele en nieuwe elementen laat ik samen komen in een vorm, die niet voorschrijft maar uw unieke situatie op dit moment verbeeldt.

Met mijn werkwijze sluit ik aan bij uw persoonlijk levensverhaal en die van de andere betrokkenen en ondersteun hierin het gevoel van samenhang en ontwikkeling. Ik vind het een leuk en uitdagend om op verhalende wijze en met gevoel voor symboliek een brug te bouwen tussen wat u persoonlijk beweegt en op welke manier u zich opgenomen weet in een groter geheel: relatie, gezin, familie, bedrijf, natuur, land, wereld, kosmos, levensvisie… of zich hier juist van losmaakt

Expertise

Met mijn studie Humanistiek heb ik mij gespecialiseerd in interactief onderwijs, gespreksvoering en vormgeven aan eigentijdse rituelen.
Deze kennis en vaardigheid breng ik sinds 1997 in praktijk door het begeleiden van uiteenlopende, grote en kleine rituelen. Daarnaast geef ik workshops, gastlessen en cursussen/modules over onder meer: feesten in Nederland, werken met symboliek, vormgeven aan rituelen, ouderdom en rouw, cliƫntgerichte gespreksvoering, humane zorg en zelfzorg. Ook ben ik als zelfstandige en in de ouderenzorg werkzaam als geestelijk verzorger.

Het gebruik maken van de ervaringen, kwaliteiten en wijsheid van de betrokkenen en het begeleiden, vormgeven en leren in speelse interactie is hierbij mijn specialiteit.

Werkterrein

Doorgaans werk ik met mensen die zich door mij en mijn werkwijze voelen aangesproken, onderwijsgroepen van basisschool tot universiteit en/of beroepsgroepen en vrijwilligers binnen de zorgsector. Mijn (pakket)prijzen zijn afhankelijk van uw specifieke wensen en mogelijkheden, maar of wij een klik hebben vind ik minstens zo belangrijk. Ik kom daarom graag (gratis en vrijblijvend) kennismaken!

Terug naar over ons